Kelios tautos Baklava vadina savo nacionaliniu desertu, o ir gamina jį labai panašiai. Į plonytę, tiesiog peršviečiamą filo tešlą įsukami patys įvairiausi įdarai, tačiau būtinai turi būti riešutų ir medaus.
Graikiška Athena Sweet Athena baklava gaminama rankomis šeimos įmonėje, kur receptūra ir patirtis perduodamos iš kartos į kartą, nenaudojami jokie pigesni pakaitalai. Čia žemės riešutams sakoma "ne", o tikram medui ir alyvuogių aliejui sakoma "taip".
Sudedamosios dalys: KVIETINIAI miltai (gliutenas), cukrus, gliukozė, AVIŽINIAI dribsniai (gliutenas) 8,8%, kadaif tešla 5% (KVIETINIAI miltai, kukurūzų krakmolas, konservantas (kalio sorbatas), SOJOS lecitinas), RIEŠUTAI 5% (MIGDOLAI, GRAIKINIAI RIEŠUTAI), ypač tyras alyvuogių aliejus 4,5%, apelsinų sultys 2,5%, kukurūzai, druska, citrinos rūgštis, kvapiosios medžiagos.
Galimi PIENO, SOJOS, SEZAMŲ ir kitų RIEŠUTŲ pėdsakai. Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.
Maistinė vertė 100 g. Energetinė vertė: 1648 kJ/391 Kcal.
Riebalai: 7,5 g, iš kurių sotieji riebalai: 1,2 g. Angliavandeniai: 73 g, iš kurių cukrai: 34 g. Skaidulos: 3,4. Baltymai: 6,1 g. Druska: 0,32 g.