Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kad užtikrintume jums teikiamų paslaugų kokybę.
Nauja prekė
Bloc de Foie Gras de Canard - apdorotos smulkintos kepenėlės; paruoštos su vandeniu ir prieskoniais, pagardintos figomis, kepenėlių yra ne mažiau kaip 79 proc. Prieš pateikiant kepenėles būtina atšaldyti šaldytuve (apie 6 val.). Prie foie gras ypač tinka saldūs vynai, šampanas, armanjakas.
Grynasis kiekis: 65 g
Kilmės šalis: Prancūzija
Foie gras de Canard (riebiosios kepenėlės) – produktas, pagamintas iš anties kepenų. Paukščiai auginami specialiu būdu, tam tikru periodu taikant priverstinį penėjimą. Foie gras yra vienas iš populiariausių ir žinomiausių prancūzų virtuvės delikatesų. Tai labai turtingo, sviestinio ir delikataus skonio produktas. Manoma, kad šiuo patiekalu mėgavosi jau senovės egiptiečiai (2500 pr.Kr.), nupenėdavę paukščius priverstiniu būdu. Patiekalas buvo žinomas ir Senovės Graikijoje, veliau Romos imperijoje. Prancūzijoje, kur foie gras ypač populiarus, žąsis išpopuliarino žydų emigrantai, auginę žąsis kaip alternatyvą kiaulienai. Prancūzų kulinarinėse knygose apie foie gras rašoma jau XVI a.
Sudedamosios dalys: ančių kepenėlės (79 %), figos (10 %), vanduo, druska, cukrus, pipirai, konservantas: kalio nitritas.
Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje. Prieš vartojant rekomenduojama atšaldyti. Atidarius laikyti šaldytuve.
Maistinė vertė 100 g. Energetinė vertė: 1974 kJ/ 479 Kcal. Riebalai: 48 g, iš kurių sotieji riebalai: 20 g. Angliavandeniai: 6,6 g, iš kurių cukrai: 4,3 g. Baltymai: 5,9 g. Druska: 1,2 g.
Platintojas: UAB "Delikatesai", Užupio krautuvė, Užupio g. 23, Vilnius.