Žąsų kepenėlės 65 g

Nauja prekė

Bloc de Foie Gras d'Oie - apdorotos smulkintos kepenėlės, paruoštos su vandeniu, Sauternes vynu ir prieskoniais. Prieš pateikiant kepenėles būtina atšaldyti šaldytuve (apie 6 val.). Ragauti siūloma su mangų, figų, svogūnų ir kt. džemais ir balta duona. Prie foie gras ypač tinka saldūs vynai, šampanas, armanjakas.

Grynasis kiekis: 65 g

Kilmės šalis: Prancūzija

Daugiau duomenų

10,00 €

- +

 
Daugiau informacijos

Foie gras d’Oie (riebiosios kepenys) – produktas, pagamintas iš žąsies kepenų. Paukščiai auginami specialiu būdu, tam tikru periodu taikant priverstinį penėjimą. Foie gras yra vienas iš populiariausių ir žinomiausių prancūzų virtuvės delikatesų. Tai labai turtingo, sviestinio ir delikataus skonio produktas. Manoma, kad šiuo patiekalu mėgavosi jau senovės egiptiečiai (2500 pr.Kr.), nupenėdavę paukščius priverstiniu būdu. Patiekalas buvo žinomas ir Senovės Graikijoje, veliau Romos imperijoje. Prancūzijoje, kur foie gras ypač populiarus, žąsis išpopuliarino žydų emigrantai, auginę žąsis kaip alternatyvą kiaulienai. Prancūzų kulinarinėse knygose apie žąsų kepenis rašoma jau XVI a.

8 kitos prekės toje pačioje kategorijoje:

Neseniai peržiūrėtos

Meniu