Nesmulkintos ančių kepenėlės 130 g

Nauja prekė

Foie gras de canard entier – nesmulkintos ančių kepenėlės; yra išvalytos, brandintos, sterilizuotos kaitinant savuose riebaluose be priedų, jų tekstūra tvirta ir tanki. Prieš pateikiant kepenėles būtina atšaldyti šaldytuve (apie 6 val.). Ragaukite su mangų, figų, svogūnų ir kt. džemais ir balta duona. Prie foie gras ypač tinka saldūs vynai, šampanas, armanjakas.

Grynasis kiekis: 130 g

Daugiau duomenų

29,00 €

- +

 
Daugiau informacijos

Foie gras de canard (riebiosios kepenėlės) – produktas, pagamintas iš anties kepenų. Paukščiai auginami specialiu būdu, tam tikru periodu taikant priverstinį penėjimą. Foie gras yra vienas iš populiariausių ir žinomiausių prancūzų virtuvės delikatesų. Tai labai turtingo, sviestinio ir delikataus skonio produktas. Manoma, kad šiuo patiekalu mėgavosi jau senovės egiptiečiai (2500 pr.Kr.), nupenėdavę paukščius priverstiniu būdu. Patiekalas buvo žinomas ir Senovės Graikijoje, veliau Romos imperijoje. Prancūzijoje, kur foie gras ypač populiarus, žąsis išpopuliarino žydų emigrantai, auginę žąsis kaip alternatyvą kiaulienai. Prancūzų kulinarinėse knygose apie foie gras rašoma jau XVI a.

Sudedamosios dalys: ančių kepenėlės, druska, pipirai. Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.

Prieš vartojant rekomenduojama atšaldyti. Atidarius laikyti šaldytuve.

Maistinė vertė 100 g. Energetinė vertė: 2205 kJ/ 535 Kcal. Riebalai: 55 g, iš kurių sotieji riebalai: 38 g. Angliavandeniai: 1,9 g, iš kurių cukrai: 1,8 g. Baltymai: 8,1 g. Druska: 1,9 g.

Platintojas: UAB "Delikatesai", Užupio krautuvė, Užupio g. 23, Vilnius.

3 kitos prekės toje pačioje kategorijoje:

Pirkėjai, kurie pirko šią prekę, taip pat pirko:

Neseniai peržiūrėtos