Ančių kepenėlės 65 g

3382561320191

Nauja prekė

Bloc de Foie Gras de Canard - apdorotos smulkintos kepenėlės; paruoštos su vandeniu ir prieskoniais, kepenėlių yra ne mažiau kaip 90 proc. Prieš pateikiant kepenėles būtina atšaldyti šaldytuve (apie 6 val.). Ragauti siūloma su mangų, figų, svogūnų ir kt. džemais ir balta duona. Prie foie gras ypač tinka saldūs vynai, šampanas, armanjakas.

Grynasis kiekis: 65 g

Kilmės šalis: Prancūzija

Daugiau duomenų

6,90 €

- +

 
Daugiau informacijos

Foie gras de Canard (riebiosios kepenėlės) – produktas, pagamintas iš anties kepenų. Paukščiai auginami specialiu būdu, tam tikru periodu taikant priverstinį penėjimą. Foie gras yra vienas iš populiariausių ir žinomiausių prancūzų virtuvės delikatesų. Tai labai turtingo, sviestinio ir delikataus skonio produktas. Manoma, kad šiuo patiekalu mėgavosi jau senovės egiptiečiai (2500 pr.Kr.), nupenėdavę paukščius priverstiniu būdu. Patiekalas buvo žinomas ir Senovės Graikijoje, veliau Romos imperijoje. Prancūzijoje, kur foie gras ypač populiarus, žąsis išpopuliarino žydų emigrantai, auginę žąsis kaip alternatyvą kiaulienai. Prancūzų kulinarinėse knygose apie foie gras rašoma jau XVI a.

8 kitos prekės toje pačioje kategorijoje:

Neseniai peržiūrėtos

Meniu