Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kad užtikrintume jums teikiamų paslaugų kokybę.
Nauja prekė
Šafranas – prieskonis, gaunamas iš daržinių krokų (Crocus sativus) purkos.
Grynas kiekis: 0,1 g.
Kilmės šalis: Ispanija.
Šafranas yra savito, kartoko skonio, suteikia patiekalams ryškiai geltoną spalvą. Dažniausiai šafranas naudojamas paskaninti ryžius, avienos, žuvies troškinius, juo gardinamos sriubos, padažai. Anglijoje ir Švedijoje kepami pyragaičiai su šafranu.
Būtina priminti, kad šafrano reikia labai nedaug – mažiau nei žiupsnelio, o tiksliau: 10 miligramų šafrano pakaks nuspalvinti patiekalui, skirtam keturiems žmonėms. Be to, padauginus šafrano, valgis pasidaro neskaniai kartus.
Kad šafranas kvepėtų ir būtų ryškiai oranžinės spalvos, jis šiek tiek pakepinamas sausoje keptuvėje, susmulkinamas ir užpilamas šaukštu pieno ar vandens, pabrinkinamas. Gautas mišinys supilamas į gaminamą patiekalą.